Välkommen till Funäsfjällen i Härjedalen, Sveriges högst belägna landskap. Här sker allt på högsta nivå.

Funäsfjällen är namnet på Sveriges tredje största skidområde. Det är Sveriges äldsta fjällturistområde. Redan 1882 öppnades det första pensionatet här.

Här finns fritt levande myskoxar, björn, varg, järv, örn och lo i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Helags, 1798 m.ö.h., är områdets högsta fjäll. Där finns även Sveriges sydligaste glaciär, dit vi ofta brukar ta våra gäster. Är man trött på köer och trafikljus är Härjedalen definitivt rätt ställe att åka till, vill ni ha en genuin särprägel då bör ni pröva Funäsfjällen!

Funäsfjällen är Sveriges snösäkraste skidort enligt SMHI.

Varje Härjedaling har en kvadratkilometer landyta för sig själv så vi tänkte ta er ut på vidderna för att få ni ska få några ögonblick ni aldrig fått nån annanstans!

Er konferens utgår alltid från era önskemål och våran vägledning. Vi kan förutom våra ordinarie aktiviteter (se nedan) erbjuda även; samarbetsbanor, fjällstuge- eller bivack -övernattningar där ni gräver ert eget hem vilket skapar gemenskap och förutsätter lagarbete. Vi kan även samordna t.ex. biltester, luftballongfärder och längdskidskola m.m. Vi ordnar givetvis med ert boende och era resor.

Vi har haft bl.a. Handels, Philips, Compaq, kommunal, måleriförbundet, Acando, Bering point, ABB, Erickson och Praktikertjänst som kunder hos oss och de har öst lovord över oss. Vi har även ett mycket speciellt boende som vi driver om er grupp är 5-38 personer. Fjällbäcken lodge, www.fjallbacken.se bör ni kolla upp! Vi fick för en tid sedan Tidningen Affärsvärldens 1:a plats på deras lista Himmelska upplevelser med vårt boendekoncept, mat, aktiviteter och atmosfär. Kan bli er mest lyckade konferens om ni väljer oss kan vi lova.

Strapatsers utbud kan utföras av alla. All special utrustning står Strapatser för.

pdfLäs om våra färdiga konferenspaket härfjällbäcken höst

Gourmetmåltid i kåta

En av våra specialiteter! I vår träkåta med plats för 65 personer blir ni serverade en trerätters gourmetmiddag, med råvaror från trakten. Måltiden blir som en utflykt från ert hotell (om ni inte bor med oss på Fjällbäcken redan), bör upplevas! Mindre grupper- 20 eller färre äter inne i matsalen på Fjällbäcken. Upp till Fjällbäcken tar man sej antingen på egen hand på skoter eller skidor eller med fjälltaxin- snövesslan som tar er upp till vår anläggning på 800 meter över havet.

Bastu och bad på fjället

Här kan sällskap från 6 till 30 personer bada i vedeldade pooler.(snart är även våra 2 super jaccuzis på plats) Efter badet kliver man in i vår bastu vars stomme kommer från 1700-talet. I poolen är det 40 grader varmt och i bastun är det ännu varmare. En bättre avslutning på dagen och början på kvällen går det knappast att få!

Isklättring

Sporten kommer ursprungligen från USA. Klättra på ett fruset vattenfall med hjälp av isyxor och stegjärn på fötterna. Det enda ni behöver är slalom- eller telemarks-pjäxor, en mycket uppskattad aktivitet och 100% säkert.

Offpistjakt- liftburen offpist i Ramundberget och Tänndalen

Först och främst för erfarna skidåkare, men för de som inte är fullt lika duktiga ordnar vi pistvisningar med inslag av offpist om så önskas.

Helikopterskidåkning

Vi kan erbjuda fallhöjder upp till 800 meter och åket sker på Helags 1797 m.ö.h. och är sveriges högsta topp söder om polcirkeln, Med andra ord så kan vi garantera en minnesvärd upplevelse.

Toppturer

Hel- eller halvdagstur på något av våra otaliga fjäll. Turen läggs efter era tidigare erfarenheter. Med stighudar under skidorna blir det aldrig bakhalt! När det är dags att åka tillbaka, efter en god utomhuslunch, kommer belöningen i form av milsvid utsikt och ett låångt åk utför.

Skotersafari

Hos oss får du en skotersafari på de nyaste skotermodellerna. Safarin kan avbrytas då och då, för roliga lekar och upptåg om så önskas. Vi kommer definitivt att stanna och njuta på platser du bara trodde fanns i sagorna Vi ger er en skotersafari i ny bemärkelse.

Skidtur

Hel och halvdagsturer till fjälls. Medtag egen lunch eller beställ matpaket från oss eller hotellet.

Längdskidskola

För de som inte är så hemma på vallning, teknik och stil ger vi de värdefulla tipsen!

Fjällnatt

Bo på Helags fjällstation, långt från civilisation och stress. Vi lagar maten, anordnar roliga lekar om så önskas. På stationen finns en bastu som slår det mesta! Till stationen tar vi oss antingen på skotrar, skidor eller vesseltaxi. Vi kan lova att cognacen på trappan kommer att smaka bra i fyrverkeriets sken!

Hundspann

Vi kan nu även erbjuda större grupper ett eget spann och längre turer- upplevelsen blir total! Hundarnas ivriga skall och sedan bara deras tassar mot snön. En upplevelse utöver det vanliga. Vi kan besöka områden där bara vandrar och skidåkare får ta sig fram- inga skotrar!

Föreläsningar

Krydda konferensen med egen föreläsare. Varför inte Susanne Gunnarson, VM och OS mästarinna i kanot eller Kurre Lindström före detta förbundskapten för ishockeylandslaget?

Fisketurer

Kan både vara lättåtkomliga pärlor eller mer svåråtkomliga vatten med harr, öring, röding eller sik. Strapatser kan stå för guidning, maten, boendet och privata sjöar.

Jakt

Vi jaktar först och främst ripa och skogsfågel men har ni önskemål om annan småvilt som t.ex. hare eller rådjur så har vi tillgång till egna marker och kan även ordna detta.

Här är ditt kök

Vissa gör förrätten, andra varmrätt eller efterrätt, några dukar andra lär sej att trolla och underhålla kamraterna under middagen. Grupper upp till 50 personer kan vara med på denna aktivitet och alla matlag har ett fullt utrustat kök!

Trekamp/Femkamp

Tävling!! Härjedalsinspirerade kamper som sätter sinnen och tåga på prov. En utmaning för varje sann kämpe.

Upp till bevis

Passar grupper från 30 personer och uppåt. Vi gör en tipspromenad med skruvade frågor och spännande svar, sedan är det upp till er att bevisa ... Hur kul som helst för större grupper kan vi lova.

Klippklättring

Spänning på ett säkert sätt. En sport för alla med lite, lite mod. Säkerheten är hundraprocentig. Detta äventyr väcker minnen från ung trädklättrarålder.

Firning

Iförd klättersele firar ni er utför en brant sluttning, ett stup eller kanske ett vattenfall! Det kittlar rejält i mag-gropen och samtalsämnet under resten av dagen är givet. Kan med fördel kombineras med klippklättringen.

Gummislang i fors

Leksamt och spännande, vi paddlar på innerslangar från traktordäck iförda hjälm, våtdräkt och flytväst. Forsen skummar och vi med den…

Kanottur längs Ljusnan

En sträcka med många tilltalande sandstränder. Ljusnan slingrar sej i vackra meandrar och på en alldeles egen sandstrand intar vi vår lunch eller middag. Maten baseras naturligtvis på traktens råvaror.

Glaciärturer

Glaciärisens vackra blå ton och den vita snön mitt i sommaren blir ett vackert äventyr för vandraren. Glaciären på Helags är Sveriges sydligaste. Vi går sammanbundna med rep och har en isyxa i handen att stödja oss på. På fötterna har vi stegjärn eller broddar för att få fäste. Det är en äventyrlig känsla att vandra på isen och det krävs inga som helst förkunskaper. Vad sägs om en 2500 årig isbit till drinken i bastun? Effekten av denna får er garanterat att häpna.

Gocart på is

Har ni prövat gocart på asfalt så kanske ni förstår hur kul det kan bli på is! Med speciella isdäck får du grymt grepp! För er som aldrig testat gocart – pröva på isen!

Fjällridning

Från 2 timmars till flerdagars turer. Vackra fjäll och oändliga viddder på en trygg islandshäst. Lättare kan det knappast bli att uppleva fjällen och tänk så ekologiskt.