klippklattring

klätterstig vinter Testa klätterstigen med oss även på vintern. Tuffare då så man bör vara redo på tuffare tag.

hjälperkille

Klippklättring

Fokusera och forcera- spänning på ett säkert sätt. En aktivitet som kommer att väcka minnen från trädklättrar åldern. Vi har en bra nybörjar klippa i utkanten av Funäsdalen som även kommer att sätta den vane klättraren på prov. På vår klätterdag som går av stapeln på torsdagar hela sommaren börjar vi på vårt hemmaberg. Där får vi lära oss grunderna på en ca 13 meter hög klippa. På eftermiddagen flyttar vi oss in i Funäsdalen by där vi går Klätterstigen. Klätterstigen är en vandring med klätterpassager som startar mitt i byn och slutar uppe vid toppstugan på Funäsdalsberget. Det är rätt så luftigt emmellanåt och man behöver att hålla tungan rätt i mun på sina ställen, men vi guidar alla från ca 7 år och uppåt. 
Är ni ett sällskap som vill klättra annan dag än på torsdagar så ska vi prova att lösa det.

 
Vi hyr även ut utrustning för er som vill gå klätterstigen på egen hand. OBS! Väger man under 40 kg måste man ha guide på grund av att säkerhetsslingorna man använder sej av kräver en viss vikt för att de skall fungera. När man klättrar med guide så blir man ihopknuten i ett såkallat replag så vid ett eventuellt fall är guiden ett extra "ankare".

Firning

Peppa varandra! Det kommer att kittla i maggropen men det är en helt säker aktivitet, sommar som vinter. Kan kombineras med isklättring och ingår vid klippklättring.

Priser

Klippklättring
Halvdag inkl klätterutrustning och guidning: 795:-/person
Heldag 1095:-

Firning
495:- som en fristående aktivitet och 195:- i samband med annan aktivitet.
Specialutrustning inkluderad.